Kapat
(0) öğeler
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Tüm Kategoriler
    Filtreler
    Tercihler
    Arama

    SEO Uyumlu İçerik Nedir?

    SEO Uyumlu İçerik Nedir?

    SEO Uyumlu İçerik Nedir?
    SEO ahenkli içeriğin ne olduğuna geçmeden ilkin SEO’dan bahsetmemiz gerekir. SEO (Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu); web kullanıcılarının arama motorlarında icra ettikleri arama sonuçlarının ilk sıralarda listelenmesi amaçlayan çalışmaların genel adıdır. SEO’nun amacı; website içeriklerinin Google’da üst sıralarda çıkmasını sağlamaktır.

    SEO ahenkli içerik; belli anahtar kelimelerin kullanıldığı, malumat içeren, yarar sunan ve kreatif website içerikleridir. SEO ahenkli içeriğin amacı, websitesinde yer edinen bir makalenin arama sonuçlarında en üst sırada listelenmesidir.

    seo ahenkli içerik nedir
    SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?
    Bir web kullanıcısı olarak merak ettiklerinizi araştırırken ihtiyacınız olan bilgiye net bir biçimde ulaşabiliyor musunuz? Google’da yaptığımız arama sonuçlarında sıklıkla noksan bilgilerin yer almış olduğu yazılara yönlendiriliyoruz. İçerik yazarlarının bir çok sırf Google’da ilk sıralarda yer almak için anahtar kelimeleri o denli fazlaca sık kullanıyorlar ki, okuyucu deneyimi göz ardı ediliyor. Semantik bir anlatımdan uzak içerikler, kullananların websitesinde kalma süresini azaltarak uzun solukta negatif sonuçlara yol açıyor. Peki hem okuyucu bununla birlikte websitesi açısından en etken SEO ahenkli içerik yazmanın kuralları nelerdir?

    seo ahenkli içerik test listesi
    Yazım kuralları: İster SEO ahenkli olsun talep eder olmasın, yazdığınız bütün içeriklerde dil ve imlâ kurallarına dikkat etmelisiniz. Emin bulunmadığınız veya bilmediğiniz kelimeleri kesinlikle TDK’dan test edin.
    Anlam bütünlüğü: İçeriklerinizin entresan bir girişle başlayarak malumat veren bir büyüme bölümüyle devam etmesine dikkat edin. Sonuç bölümünde de CTA (call-to-action, fiil çağrısı) metinler kullanarak website içeriklerinize veya extra bilgilere ulaşılmasını hedefleyin.
    Niş içerik: içerik yazarken kopyala yapıştır yapmaktan kaçınarak kendi cümlelerinizi kullanın. Alıntı yapacağınız vakit bunu kesinlikle belirtin. İçeriklerinizin emsalsiz ve kaliteli bulunmasına dikkat edin. Yazacağınız mevzuya dair inceleme yaparak öteki sitelerdeki yazılarda bulunmayan bilgilere yer vermeye çalışın.
    Anahtar kelime analizi: Kullanıcıların hangi kelime/ler ile içeriğinize ulaşmasını istiyorsunuz? Anahtar kelime stratejinizi oluştururken Google’ın parasız anahtar kelime planlayıcısını veya Wordtracker, MOZ ve Keywordtool.io vb. alternatif araçları kullanarak hedeflemenizi en doğru biçimde yapabilirsiniz.
    seo ahenkli içerikte anahtar kelime analizi
    Anahtar kelime sıklığı: SEO ahenkli olsun diye devamlı aynı anahtar kelimeleri yeniden etmekten kaçının. Anahtar kelimenizin alternatiflerini de kullanarak, kullananların benzer aramalarında ilgili/eş anlamlı anahtar kelimeleri kullanarak içeriğinize ulaşmalarını sağlayın. İçeriklerinizdeki anahtar kelime oranı % 0.5 ile % 2.5 içinde olmalıdır. Bu mevzuda değişik görüşler bulunmakla birlikte, Yoast SEO benzeri eklentiler gereğinden fazla anahtar kelime kullandığınızda sizi uyaracaktır. Dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan nokta, ne oldukça fazla ne de fazlaca azca anahtar kelime kullanmaktır. İçeriğiniz olabildiğince doğal olmalı ve naturel bir akışta ilerlemelidir.
    İçerik başlığı: Başlık anahtar kelime ile başlamalı, boşluklar dahil yaklaşık 50 – 70 karakter ve en az 3 en çok 6 kelime olmalıdır. Aynı zamanda başlıklar okuyucunun ilgisini çeken özellikte olmalıdır.
    İçerik uzunluğu: İçerikleriniz minimum 300 – 500 kelime aralığında olmalıdır. Google, uzun makaleleri sever. Bu yüzden 1000 – 2000 kelime içinde da yazabilirsiniz.
    Paragraf uzunluğu: Hem okuyucularınızın dikkatini taze tutmak için bununla birlikte SEO açısından ülkü paragraf uzunluğu yaklaşık 40 – 50 kelime içinde olmalıdır. Önerilen en çok uzunluk ise 150 kelimedir. Aynı biçimde satır uzunluğu da yaklaşık 12 kelime olmalıdır.

    Zengin medya öğeleri: Paragraflar arası haberdar eden veya keyifli görseller (video, slayt gösterisi, gif, cinemagraph, infografik vb.) yerleştirerek içeriğinizi zenginleştirin. Görsellerin yüksek çözünürlüklü, alışılmadık ve kaliteli bulunmasına da itina gösterin.
    F tipi okuyucu: Website ziyaretçilerinin bir çok içerikleri tarama yaparak okurlar. F tipi okuyucular için içeriğinizdeki mühim kısımları bold, italic veya renkli yaparak dikkat çekmeyi deneyin.
    URL: Kalıcı linkler kesinlikle anahtar kelimenizi içermeli ve en çok 50 – 60 karakter aralığında olmalıdır. URL yapısının olabildiğince kısa, net ve akılda kalıcı bulunmasına itina gösterin.
    SEO başlığı: İçerik başlığı ile SEO başlığınız değişik olabilir. Google arama cevabında pak bir imaj kurmak için SEO başlığınızı kısa, net ve entresan hâle getirin. Okuyucularınızın yazdığınız mevzuyu hangi kelimelerle arayacaklarını düşünerek, talep eder CTA metin dilerseniz de sual cümleleri kullanarak websitenize trafik çekmeye çalışın.

    Meta açıklama: Arama sonuçlarında içeriğiniz ile alakalı hap malumat verecek olan meta açıklamasının 120 karakterden azca, 156 karakterden uzun olmamasına dikkat edin. Meta açıklamasında anahtar kelime kesinlikle kullanılmalıdır. Hatta mümkünse açıklamanın başlangıcında yer almalıdır.
    Heading tags: İçerik içi H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiket başlıklarının anahtar kelimenizi içermesine, doğru sırada kullanmaya ve hiyerarşik yapıda olmalarına dikkat edin.
    Görsel alt etiketleri: Görselleri ilave ettikten sonra alt etiketleri düzenleyerek kesinlikle anahtar kelimenizle ilişkilendirin.
    Linkleme: Okuma oranını arttıran iç linkleme (internal linking) yapmayı unutmayın. İçeriğinizi dış linkler (external links) kullanarak, ele aldığınız mevzuya dair extra bilgilerle zenginleştirin. Backlink satın almaktan kaçının ve naturel yollardan edinmeye çalışın.

    Yorumunuzu bırakın